Regata: Impression Sailing Week – ISW 2017

Posted on

Člani JK Krka smo se v torek 31.10.2017 podali s Krka na regato Impresion sailing week ISW 2017 proti Biogradu na moru. Prvi dan smo v bonaci pluli z motorjem proti jugu in se ustavili v mestu Rab, kjer smo se vezali na glavnem pomolu. Ker pa je že konec sezone, ni potrebno več odšteti drage priveznine, tako smo si lahko zvečer omogočili sprehod po mestu. Naslednje jutro smo na hitro nakupili v bližnji trgovini potrebne stvari in hitro odvezali jadrnico ter odpluli naprej.

Spremljalo nas je lepo sončno vreme z rahlim maestralom v krmo tako, da smo z glavnim jadrom in špinakrom počasi napredovali proti Biogradu. Cel dan nas je spremljal ugoden veter. Počasi se je zmračilo in prispeli smo do našega cilja in hkrati starta. Zasidrali smo se v bližnjem zalivu in prenočili. Naslednji dan smo napravili krajši trening dvigovanja in spuščanja špinaker jadra, popravili manjšo luknjo v jadru in popoldne obiskali marino Biograd, kjer smo opravili vse formalne zadeve glede udeležbe na regati.

Na sami regati nas je bilo na štartni listi 24. Naslednje jutro smo se zbudili v dežju, ki se je dopoldne pošteno okrepil in organizator je nekajkrat prestavil štart zaradi dežja in pa brezveterja. Na koncu je organizatorju uspelo izpeljati en plov, katerega smo v svoji skupini zaključili na 3 mestu in generalno na 15 mestu. Žal so drugi plov sredi regate prekinili. Nekoliko žalostni smo bili, saj nam je 2 plov zelo dobro uspel in prehiteli smo kar nekaj jadrnic tako, da smo pluli na 6 mestu generalno. Vrnili smo se na svoje priveze kjer nas je čakala večerja in pa skupna zabava z bandom v velikem šotoru.

Naslednji dan je bil povsem drugačen od prejšnjega saj nas je čakalo lepo jasno vreme s toplim soncem. Po skiperskem sestanku in zajtrku smo se podali nekoliko južno od marine, kjer so nas čakali trije plovi, zadnji navigacijski pa je bil časovno omejen tako, da je samo ena jadrnica pravočasno prijadrala v cilj.  Po zaključenih petih plovih je bila regata končana, zasedli smo skupno 3 mesto v svoji kategoriji in pa generalno 14 mesto. Zvečer smo se udeležili zaključne večerje in podelitve nagrad. Prejeli smo pokal in praktične nagrade za skupno 3 mesto.

Po končani razglasitvi smo se ob 23.00 uri podali nazaj proti Krku, saj je bila dokaj dolga plovba v dolžini 90 NM in pa z vremensko napovedjo zelo močnega in na posameznih področjih orkanskega juga. Ob rahlem jugu, polni luni in svetli noči, smo ob sončnem vzhodu pripluli do Novalje. Veter se je okrepil, naša hitrost je narasla, max. izmerjen veter je bil 46,5 vozla, in hitro smo objadrali preostanek Paga, Raba, Senjskih vrat in naprej proti Cresu do priveza.