3. Krkin jadralni vikend

Posted on

Zaključil se je 3. Krkin jadralni vikend v okolici otoka Krka. Baza izplutja je bila marina Punat, kjer smo v petek dopoldne v sončnem vremenu izpluli in pot nadaljevali v smeri severa. Vetra je bilo malo, zato smo izkoristili čas tudi za kopanje v dokaj prijetni vodi.

Popoldne se je situacija obrnila, in bolj kot smo se bližali mostu na Krk, več burje smo imeli v jadrih, naše jadrnice so pospešile proti končnemu cilju dneva v Crikvenici, kjer je sledilo spoznavanje in druženje. Ogledali smo si tudi samo mesto Crikvenica.

Zjutraj smo v šibkem vetru izpluli in se podali proti Senju, vendar nas je začela spremljati čedalje močnejša burja, krajšali smo jadra, zato smo načrt plutja spremenili in se obrnili nazaj proti mostu v smeri prihoda. Dan smo zaključili v majhni luki pred nekoč prestižnim hotelskim kompleksom v Haludovem. Zvečer smo si privoščili zabavo, pekli smo meso, organizirali glasbo…

V nedeljo nas je spremljalo več vetra, zato smo lahko izkoristili za prijetno jadranje med Krkom in Cresom ter tako dan zaključili v izhodiščni točki v Punatu. Zahvaljujemo se vinski kleti Prus iz Krmačine pri Metliki, ki so prispevali najboljšo žlahtno kaplico, Mesarstvu Hočevar za mesne izdelke in pa podjetju Merit international za čipse in napolitanke.