2. Krkin jadralni vikend

Posted on

Drugič zapored je Jadralni klub Krka organiziral 2. Krkin jadralni vikend, katerega se je udeležilo 48 jadralcev na 7 jadrnicah. Tudi tokrat je bilo naše izhodišče v marini Punat na otoku Krku. V petek 27. aprila smo se zbrali ob 9 uri, prevzeli jadrnice in se počasi podali na pot proti otoku Rabu.

Žal naš bog Pozejdon ni bil prizanesljiv, zato smo morali večino poti voziti na motor. Klub pomanjkanju vetra, nam ni bilo dolgčas, saj smo uživali v prelepem sončnem vremenu, in tako lovili vitamin D. Ko smo prispeli na Rab, smo se sidrali v uvali Cifnata, kjer smo imeli spoznavno popoldne.

Prvo noč smo preživeli na sidru v omenjeni uvali. Zjutraj smo se odpravili naprej v mesto Rab, kjer smo obiskali in si ogledali mesto.

Pot nas je nato vodila nazaj ob Rabu do Supetarske drage, kjer smo se okopali v sveži vodi. Naš cilj dneva je bil izkoristiti nekaj vetra in pa osvojiti končno destinacijo Golega otoka. Na golem otoku smo si ogledali zapuščene stavbe, kjer so prebivali in delali zaporniki v času delovanja do leta 1988. Zvečer smo popestrili vse skupaj s skupno zabavo, kjer ni manjkalo glasbe in dobre družbe.

Zjutraj smo zapustili Goli otok, ga nekateri obpluli in se odpravili naprej na sosednji otok Grgur, kjer bivajo tudi jeleni lopatarji, ki pa jih žal nismo uspeli videti. Naša pot se je nadaljevala do mesta Krk, kjer smo natočili gorivo in se nato vrnili v marino.

Vse skozi nas je spremljalo lepo sončno vreme, vendar žal z bolj malo vetra.  Dogodek so nam pomagali organizirati tovarna Krka, Vinarstvo Prus, Eplan in Skipper. Se vidimo zopet v jeseni.