1. Krkin jadralni vikend

Posted on

Tokrat je na vrsto prišel 1. Krkin jadralni vikend, na spisku nas je bilo 39 s 5 jadrnicami. Že v četrtek zvečer se nas je nekaj jadralcev podalo na pot do marine Punat, kjer je bil v petek dopoldne zbor. Najprej nas je spremljal kar močan jugo z visokimi valovi, vendar varno smo ob 2 zjutraj vpluli v miren zaliv v Punatu, kjer smo prenočili. Noč je bila mirna, zjutraj pa so se začeli zbirati temni oblaki, in kmalu nas je obiskal tudi močan dež.

Kmalu smo se začeli zbirati v marini, spremljalo nas je slabo vreme, zato smo morali vedriti pod bližnjo streho in pa nekaj v jadrnicah, dokler nismo uredili vseh papirjev in opravili check in. Razporedili smo se po jadrnicah, pregledali opremo. Okoli 16 ure je dež ponehal in od severa se je pričelo jasniti, zato smo se zbrali na pomolu in sklenili, da ne izplujemo do zjutraj, kajti že v sami marini so sunki vetra dosegali vse do 40 vozlov burje, v Senjskih vratih pa je bilo po podatkih marine do 60 vozlov vetra. Sklenili smo da bomo čas preživeli z medsebojnim spoznavanjem, peko mesa in pa zabavo. Ker je bilo vetra veliko smo morali meso peči kar v kokpitih na jadrnicah. Bilo je super vzdušje in vsi smo prvo noč preživeli mirno noč varno vezani v marini.

Zbudili smo se v lepo mirno jutro, in kmalu smo bili pripravljeni za izplutje. izpluli smo v mirnem morjem. Dogovorili smo se, da bo naš cilj otok Rab in skupaj smo zajadrali v nekoliko manjšem vetru, kateri pa se je kasneje razvil v zmerno močno burjo, tako da skozi Senjska vrata nas je spremljala burja tudi do 30 vozlov.

Kmalu smo spremenili naš cilj in tako vpluli v zaliv otoka Grgur. Tam smo si ogledali otok, razdelil majice in napravili skupinsko sliko. Vseskozi pa nas je spremljalo lepo sončno vreme, najbolj pogumni so se kopali v morju, nekateri smo odšli na vodni riblov, nekaj pa nas je samo uživalo v miru na soncu.

Po Grgurju smo se odpravili na Goli otok, veter je popustil in počasi smo jadrali v mirnem morju. Vezali smo se v luki, kjer je čez sezono obratuje lokal, nekaj jih je odšlo na potep po otoku, ostali pa smo imeli kar nekaj priprav. Pripravili smo žare za skupno peko in kasnejšo zabavo, polje in pa mrežo za igro badbintona, vse potrebno za vlečenje vrvi in pa ozvočenje ter luči za zabavo. Badbinton smo igrali v dvojicah v samem finalu pa sta se pomerila zmagovalca dvojic med sabo, zmagovalec je postal Gašper Kralj. V vlečenju vrvi pa je zmagala ekipa jadrnice SHE.

V večernih urah, smo imeli skupno večerjo, kasneje pa podelitev nagrad za zmagovalce. Imeli smo tudi licitacijo za prvi pokal, za katerega se je potegovalo kar nekaj interesentov, na koncu pa ga je za 52€ dobil Gašper Kralj, in tako pripomogel v fond jadralnega kluba Krka. Po podelitvi pa smo imeli zabavo na kateri ni manjkalo glasbe in laserskih luči tako da se je druženje nadaljevalo dolgo v noč.

Zjutraj smo se zbudili v nekoliko vetrovno  jutro, pihal je jugo tako da smo takoj po zajtrku odpravili na morje, kjer smo razvili svoja jadra in odjadrali med otokoma Rab in Grgur proti Cresu. Po nekaj urnem jadranju pa smo se zaradi južnega vetra vrnili v zavetje Grgurja, kjer smo na sidru kosili in se kopali v še dokaj zmernem toplem morju.

Čisto na koncu nas je čakal še zadnji plov nazaj v marino Punat, kjer smo se poslovili od našega 1. Krkinega jadralnega vikenda. Vreme nam je dobro služilo in upamo, da bomo lahko še kdaj ponovili to doživetje.